Yunanistan Golden Visa Vatandaşlık Hakkı Tanıyor Mu?

Yunanistan Golden Visa Programı diğer Golden Visa Programlarıyla karşılaştırıldığında en uygun miktarda yatırım şartına sahip programdır.  Yunanistan’ın Golden Visa Programı ile Yunanistan vatandaşı olmak birçok yatırımcı için avantajlı bir yol olabilir. Programın vatandaşlık hakkı tanıyıp tanımaması ile alakalı belirsizlik söz konusu.

Yunanistan Oturma İzni Koşulları

2013 yılında başlayan program ile başvuru sahipleri minimum 250.000 € gayrimenkul yatırımı karşılığında Yunanistan’da oturma iznine sahip olabilirler. Oturma izni beş yılda bir yenilenmek üzere verilir ve sınırsız yenileme hakkınız vardır. Oturma izninizi sürdürebilmek için Yunanistan’a giriş yapmanız beklenmez. Bütün bunların yanında, uzun vadede oturma iznini Yunanistan vatandaşlığına yükseltmek isteyen yatırımcılar da mevcut.

Çifte Vatandaşlık Mümkün mü?

Yunanistan Golden Visa Programı ile yatırımcılar 7 ardışık yıl reel oturumun ardından, Yunanistan vatandaşlığına başvurmaya hak kazanabiliyorlar. 7 yıl boyunca beklenen minimum oturma süresi her yıl için en az 6 aydır. Yalnız, bu süre vatandaşlığa kabul için yeterli olmayabilir, asıl önemli olan nokta başvuru sahibinin Yunanistan’ a olan ilgisinin gerekli otoriteler tarafından onaylanmasından geçiyor. Bu anlamda Yunanistan’da vergi mükellefi olmayı tercih etmek iyi bir seçenek olabilir. Başvuru sahibinin ön koşul olarak gerekli dil ve kültür testlerini de başarıyla tamamlamış olması bekleniyor.

Yunanistan Golden Visa Programının Geleceği

Yunanistan Golden Visa Programı ile Yunanistan vatandaşlığı elde etmek yasal olarak mümkün. Yine de programın direkt olarak vatandaşlık hakkı tanıdığını söylemek şu anki süreç itibariyle pek mümkün değil. Golden Visa sahipleri için vatandaşlık yolunun kolaylaştırılması beklentiler arasında bulunuyor. Vatandaşlık için gerekli olan Yunanistan’da zorunlu ikamet süresinin veya vergi mükellefi olmanın kaldırılması Golden Visa sahipleri için sevindirici gelişmeler olacaktır.