Yunanistan, Golden Visa Programı İçin Yeni Yatırım Seçenekleri Belirledi

Yunanistan, Golden Visa Programı İçin Yeni Yatırım Seçenekleri Belirledi

İki yıllık çalışmanın ardından, Yunan hükümeti, Golden Visa programı için bir dizi yeni yatırım seçeneğini onayladı. Yayınlanan resmi bildiriyle, Yunan makamları, gayrimenkul dışındaki diğer varlık türleri için yatırım şartlarının getirilmesi amacıyla düzenlemeler getirdi.

Yayınlanan resmi bildiriye gelen yenilikler şu şekilde:

  • Sadece Yunanistan’a yatırım yapan bir emlak yatırım şirketine en az 400.000 Euro yatırım yapmak veya bir sermaye artırım programı yoluyla hisse satın almak.
  • Anonim bir şirkete en az 400.000 Euro yatırım yapmak veya yalnızca Yunanistan’da bulunan şirketlere yatırım yapmak.
  • Yunanistan merkezli bir kredi kurumu aracılığıyla en az üç yıl vadeli Yunan devlet tahvili almak için en az 400.000 Euro yatırım yapmak.
  • Yerel bir kredi kurumunda en az 12 aylık bir süre için en az 400.000 Euro’luk geçici depozito yatırılmak.
  • En az 800.000 Euro değerinde hisse, şirket tahvili veya devlet tahvili almak.
  • Sadece hisse senetlerine, şirket tahvillerine veya devlet tahvillerine yatırım yapan yatırım fonuna en az 400.000 Euro yatırım yapmak.
  • Yunanistan’da veya başka bir AB üye devletinde kurulan ve yalnızca Yunanistan’daki emlak varlıklarına yatırım yapan alternatif bir yatırım kuruluşunda hisse satın alma işlemine en az 400.000 Euro yatırım yapmak.
  • Yunanistan’da bir emlak varlığına en az 250.000 Euro doğrudan yatırım yapmak.

Bununla birlikte, doğrudan gayrimenkul yatırımı (yani, bir GYO veya mülk yatırım şirketi aracılığıyla satın alınmayan mülk) yapılmaya karar verilirse asgari şart olan 250.000 Euro’da değişmeden kalacaktır.

Ayrıca, aileye şirketlerinin 400.000 Euro veya üzeri bir değere sahip onaylanmış varlıklar edinmesi durumunda, üçe kadar “o şirketin hissedarları veya yöneticileri” Golden Visa programına hak kazanabilir.

Yunanistan Golden ​​Visa Nedir?

Yunanistan Golden Visa Programı 2013 yılında Enterprise Greece tarafından başlatılmıştır. Program, gayrimenkul yatırımı karşılığında beş yıllık oturma izni veriyor. İzin beş yıllığına verilir ancak mülk yatırımı korunursa her beş yılda bir yenilenebilir. Yunan oturma izni, Yunan makamları tarafından verilir ve sahibine yasal olarak Yunanistan’da ikamet etme hakkı verir. Değeri 250.000 Euro’dan fazla olan bir gayrimenkul yatırımını tamamlayarak elde edilebilir.

Yunanistan Golden Visa Yatırım Seçenekleri

Yunanistan Golden Visa kazanmak için çeşitli yatırım seçenekleri bulunmaktadır. Olası yatırımların listesi ise şu şekildedir:

  • Asgari yatırım değeri 250.000 Euro olan bir gayrimenkul alımı
  • Entegre turizm merkezlerinde otel veya mobilyalı turistik konutlar için 10 yıllık kira sözleşmesi
  • Yunan devlet tahvili için 800.000 Euro yatırım ve beş yıl süreyle tutulması
  • En az üç yıl süreyle tutulan gayrimenkul yatırım şirketlerinin bonoları veya hisseleri için 400.000 Euro yatırım
  • Banka mevduatlarına 400.000 Euro yatırım

Yunanistan Golden Visa Başvuru Süreci

Yunanistan Golden Visa başvuru süreci oldukça basit bir düzendedir. İlk adım olarak, başvuru sahibi, menşei ülkesindeki Yunan konsolosluk makamına giriş vizesi için başvuruda bulunmalıdır. Ardından, gerekli belgeleri toplamalı ve iletmelidir. Bundan sonra, dokümanlar, ilgili tarafın mülkünün bulunduğu Merkeziyetçi Otorite’deki Yabancı ve Göçmenlik Biriminin tek elden hizmetine sunulmalıdır. Başvuru sahibi, gerekli tüm belgeleri giriş vizesinin bitim tarihinden önce teslim etmelidir. Son olarak, başvuru sahibi giriş vizesini kullanarak yetkili makamlarla yasal işlemlerde bulunmalıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

1.Belgeleri toplamak için bir avukat tutmak gerekli midir?

  • Yasal olarak gerekli değildir, ancak her zaman bir uzmana danışmak iyi bir fikirdir.

2.Aile üyesi olarak kimler kabul edilir?

Yasaya göre, ülkeye giren üçüncü ülke vatandaşlarının aile üyeleri şunlardır:

  • Eşler
  • 21 yaşın altındaki çocuklar
  • Eşlerin doğrudan bakma yükümlü olduğu anne babaları

3.Kız/erkek arkadaşımın oturma izni alma hakkı var mı?

  • Aile üyeleri evli olmayan ortakları içermez.

4.Yatırımcı, emlak sahipleri için oturma izni ile AB içindeki diğer ülkelere seyahat edebilir mi?

  • Oturma izni ve uzun süreli vize, Schengen bölgesindeki kişinin serbest dolaşımı söz konusu sürece geçerlidir.

5.Oturma izni çalışma izni olarak kabul edilebilir mi?

  • Hiçbir durumda oturma izni, herhangi bir iş türüne erişim sağlamaz.

6.Oturma izni, sahibine vatandaşlık başvurusu yapma hakkı verir mi?

  • Yunan vatandaşlığına doğrudan erişim sağlamaz. Ancak, sahibinin vatandaşlığa kabul edilmek için gerekli bir nitelik olan uzun süreli bir ikamet sahibi olmasını sağlar.

7. 250.000 Euro tutarında Katma Değer Vergisi dahil mi? Mülkiyet/satış belgesi her iki eşin adını da içeriyorsa, yatırımın değeri ne olmalıdır?

  • 250.000 Euro’luk tutar sözleşmede belirtilen fiyatı ifade eder. Gayrimenkulün eşlerin ortak mülkiyeti olması durumunda, her iki eşe de ikamet hakkı verilir.

8.Eğer birleştirilmiş değer 250.000 Euro’dan büyük veya eşitse, bireysel değeri 250.000 Euro’dan az olan birden fazla mülk elde etmek mümkün müdür?

  • Programın yatırımcılarının birden fazla mülke yatırım yapmasına izin verilmektedir. Birleşik değer 250.000 Euro’ya eşit veya daha büyük olduğu sürece, başvuru geçerlidir.

9.Yatırımcı, ticari mülk satın alabilir mi ? Veya ticari ve konut mülkleri ve arazinin bir kombinasyonunu satın alabilir mi?

  • Kanun, 250.000 Euro’nun sözleşmede belirtilen fiyat olması gerektiğini belirtir. Ticari ve konut özellikleri arasında ayrım yapmaz.

10.Başvuru sahibi kredi almak için mülkünü ipotek edebilir mi?

  • Evet.

11.Alıcının ekonomik kapasiteyi kanıtlaması gerekli midir?

  • Başvuranın geliri, kapasitelerini kanıtlayan belgelerle kanıtlanmalıdır. Banka hesaplarının veya devredilebilen diğer menkul kıymetlerin, özellikle de hisse senetleri veya tahvillerin varlığı belgelendirilmelidir.

12.Üçüncü ülke vatandaşları ortaklaşa 2.000.000 Euro karşılığında bir mülk alırsa, tüm ortak mülkler oturma izni alabilir mi?

  • Evet, her biri tarafından yatırılan miktarın 250.000 Euro olması şartıyla.

13.Birinin ikamet izninin geçerli olduğu süre zarfında, ülkesinde veya Yunanistan’da adli sicilini lekelediği durumlarda ne olur?

  • Bu oturma izninin iptaline yol açar.

14.Gayrimenkulün üçüncü şahıslara kiralanması mümkün müdür?

  • Gayrimenkul sahibi üçüncü şahıslara mülklerini kiralama hakkına sahiptir.
Ücretsiz Broşür & Danışmanlık