Malta
YATIRIM YOLUYLA VATANDAŞLIK

  • MİNİMUM YATIRIM MİKTARI
    650,000 €
  • VATANDAŞLIĞA GEÇİŞ SÜRESİ
    12 ay
  • MİNİMUM OTURUM ŞARTI
    YOK

PROGRAM AVANTAJLARI

Aile Birleşmesi

Eşinizi ve 26 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edin

Çifte Vatandaşlık

Malta çifte vatandaşlık imkanı sağlar

Geniş Aile Kapsamı

Kendi ebeveynlerinizi ve eşinizin ebeveynlerini programa dahil edin

Avrupa Birliği Üyesi

Malta’da yaşama, çalışma ve Avrupa Birliği içerisinde seyahat özgürlüğüne sahip olma şansı

Vizesiz Seyahat

162 ülkeye

Tam Vatandaşlık Hakkı

Vatandaşlık ve pasaport elde edin

Kamusal Hizmetlere Erişim

Malta sağlık ve eğitim sistemlerinden faydalanma olasılığı

Oturum Şartı Yok

Vatandaşlığı ülkede oturum gereksinimi olmadan elde edin

YATIRIM SEÇENEKLERİ

Başvuru sahibi zorunlu yatırım kriterleri karşılamalı ve yatırım seçeneklerinden birini seçmelidir.

UYGUNLUK KRİTERLERİ

  • Ulusal ve Sosyal Kalkınma Fonu’na 650,000 € değerinde bağışta bulunma ve
  • 5 yıl muhafaza etme şartıyla 150,000€ değerinde devlet tahvili alma

YATIRIM SEÇENEKLERİ

  • 5 yıl muhafaza etme şartıyla 350,000 € değerinde gayrimenkul satın alımı veya
  • Yıllık minimum 16,000€ değerinde bir konut için 5 yıllık kira anlaşması imzalanması

   YATIRIM YOLUYLA VATANDAŞLIK İSTATİSTİKLERİ
       2014 – 2017

  • TOPLAM YATIRIM
    1.462.623.694 €
  • TOPLAM
    738
    Yatırım yoluyla Vatandaşlık başvurusu
  • TOPLAM
    2101
    aile üyesine oturum izni

ZAMAN ÇİZELGESİ VE ADIMLAR

Malta Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programı Süreci

BROŞÜRÜ İNDİRİN

Malta Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

MALTA İÇİN VİZESİZ ÜLKELER

Malta vatandaşları 163 ülkeye vizesiz erişim hakkına sahip
NEDEN MALTA

# 1 Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programı
Küresel Vatandaşlık Ölçeği 2018-19

140 ülke içinde # 36 
Küresel Rekabet Endeksi 2018

149 ülke içinde #19
Legathum Refah Endeksi

 

ÜLKENİN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ

NÜFUS
460.297

 

GSMH
12.54 trilyon $

 

TOPLAM ALAN
316 km²

 

BAŞKENT
Valletta

 

SAAT DİLİMİ
GMT+1

TÜM OFİSLERİMİZ

Avrupaya yayılmış ofislerimiz aracılığıyla küresel erişimimiz ve yerel uzmanlığımızdan faydalanın.

BİZİ ARAYIN

+351 308 812 570

EMAIL US

LONDRA

1 Fore Street Avenue, EC2Y 9DT
Londra / İngiltere

 

LİZBON

Avenida da Liberdade, 110, 1269-046
Lizbon / Portekiz

 

ATİNA

Karneadou 4, 106 75
Atina / Yunanistan

 

İSTANBUL

Büyükdere Caddesi 207/41, Levent
İstanbul / Türkiye

 

BİZE ULAŞIN

Vatandaşlık/ oturma izni programları ile ilgili sorularınız için bize ulaşın.

Devam butonuna bastığınızda formunuz kaydedilecektir. Size en kısa zamanda dönüş sağlamak için doğru iletişim bilgilerini vermeniz önemlidir.*

Free Brochure & Consultation

Malta Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programı, Avrupa’da vatandaşlık elde etmek için çeşitli yatırım seçenekleri sunmaktadır. Programın ilk aşamada Ulusal ve Sosyal Kalkınma Fonuna 650.000 Euro katkıda bulunmayı ve 5 yıl sürdürülmesi şartıyla 150.000 Euro devlet tahvili almayı zorunlu tutuyor. Uygunluk kriterlerini karşıladıktan sonra, yatırımcılar iki yatırım seçeneklerinden birini seçebiliyorlar Bunlardan ilki en az 350.000 Euro değerinde bir gayrimenkul satın almak. Diğeri ise en az 16.000 Euro değerinde bir konut için kira sözleşmesi imzalamak. Her iki söz konusu yatırım seçeneğinin en az 5 yıl sürdürülmesi gerekiyor.

Malta Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programının başvuru sahiplerine sunduğu birçok avantaj bulunur. Başvuru sahibi programa aile üyelerini (eş ve 26 yaşın altındaki aileye bağlı çocuklar) dahil edebilir. Ek olarak, başvuru sahibinin 55 yaşının üstündeki ebeveynleri de geniş aile kapsamında programı dahil edilebilir. Malta Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı kapsamında yatırımcılar Malta vatandaşlığı elde ettikten sonra Malta’da ikamet etmeleri gerekemez. Malta’dan alacağınız ikinci pasaport ile Avrupa birliği üyesi olmanın ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Malta vatandaşlığı yatırımcılara ve ailelerine Avrupa’da serbestçe yaşama, çalışma, seyahat etme ve eğitim görme fırsatı tanır. Avrupa Birliği pasaportu ile Schengen ülkeleri dahil olmak üzere 162 ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz. Yatırımlar ve aileleri, eğitim, sağlık ve çocuk bakımı hizmetleri gibi Malta kamusal hizmetlerine kolayca erişebilir ve onlardan yararlanabilir.

Malta Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı başvurucu süreci yatırımcının kişisel kriterlerini belirlemekle başlar. Başvuru sahipleri kendini yasal süreç boyunca temsil edecekleri bir profesyonel ile çalışmayı tercih edebilirler. Başvuru sahipleri ve aileleri, biyometrik verilerini teslim etmek için Malta'yı ziyaret etmek zorundadır. Oturum İzni başvurusu online bir şekilde biyometrik verilerle birlikte yapılabilir. Vatandaşlık başvuru için öncelikle zorunlu tutulan tüm form ve belgeleri toplanması gerekir. Bu belgeler teslim edilmeden önce noter tarafından tasdiklenmiş ve tercüme edilmiş olmalıdır. Belgeler tamamlandıktan sonra, gerekli birime teslim edilir. Belgeler değerlendirilir ve due diligence süreci başlar. İlgili makamların tüm belgeleri doğrulaması durumunda onay mektubu yatırımcıya ulaşır. Başvuru sahiplerinin Ulusal ve Sosyal Kalkınma Fonuna gerekli bağışı tamamlamaları gerekmektedir. Ardından, başvuru sahibinin yatırım tercihine göre, bir mülk edindiğine veya kira anlaşması imzaladığına dair bir kanıtı sunmalıdır. Yatırım tamamlandığında, başvuru sahibi vatandaşlığa kabul belgesini ve ikinci pasaportunu alabilir.