Dominika Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programıyla İkinci Pasaport İmkanı

Dominika Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programıyla İkinci Pasaport İmkanı

Yatırım yoluyla vatandaşlık alınan ülkeler denince belki de fiyat hassasiyeti olanların en çok aklına gelen ülkelerden bir tanesidir Dominika. Karayiplerdeki yatırım yoluyla vatandaşlık programları her türlü yatırımcının ilgisini çekebilecek pek çok özelliğe sahip. Bu yazımızda Dominika’dan alınabilecek çifte vatandaşlığa, Dominika pasaportuna ve yatırım ya da bağış yoluyla bunun nasıl işlediğine değineceğiz.

Dominika nasıl bir ülke?

Dominika hemen hemen her Karayip adası gibi oldukça yeşil ormanlara ve birbirinden güzel sahillere sahip tropikal bir ada ülkesi. Yeraltı ve yer üstü özellikle turizme yönelik kaynakları oldukça bol olan ülke geçtiğimiz yıllar içerisinde gelen turist sayısını oldukça arttırarak kendisine Karayip turizm piyasasında sağlam bir yer edindi. Singapur kadar küçük bir alanda yalnızca 75000 kişinin yaşadığı ada ülkesi dünyadaki en mutlu yerlerden biri olarak da biliniyor. Sürekli artan Avrupalı ve Çinli nüfusunun yanı sıra adanın çoğunluğunu oluşturan Afrikalıların yanında artık bulunması oldukça zor olan bir takım Karayip yerlileri bulunuyor. Her ne kadar halkın çoğu Creole konuşsa da resmi dili İngilizce olan bu güzel ada ülkesinde İngilizce ile de iletişim kurabilmeniz mümkün. Şimdi Dominika’nın çifte vatandaşlığının size getirilerine bir göz atalım.

Dominika vatandaşlığının getirileri nelerdir?

St. Kitts and Nevis’den sonra en eski yatırım yoluyla vatandaşlık programına sahip Dominika oldukça hızlı çalışan altyapısı ile sizi daha vatandaşlığınızı almadan memnun edecek. Belki de dünyadaki en kolaylaştırılmış yatırım yoluyla vatandaşlık alabileceğiniz bu ülkenin en önemli getirilerinden bir tanesi ise elbette İngiliz Devletler Topluluğu’nun bir parçası olduğu için oldukça kuvvetli olan pasaportu. Arasında Schengen Bölgesi’nin ve Rusya gibi vize alınması oldukça zor olan ülkelerin de bulunduğu 124 ülkeye vizesiz giriş hakkı tanıyan bu pasaport ile ulaşım özgürlüğünüz katlanarak artacak. Eşiniz ve 30 yaşına kadar size bağımlı yaşayan çocuklarınızı da vatandaşlığa bağlayabilen Dominika yalnızca sizin değil ailenizin de hayat kalitesini arttıracak bir program vaat ediyor.

Gayrimenkul yatırımı ile mi bağış yoluyla mı vatandaşlık alınmalı?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Dominika’dan yatırım yoluyla vatandaşlık almak dünyadaki en ucuz benzeri Golden Visa programlarından bir tanesi. İkinci bir pasaporta sahip olmak için izleyebileceğiniz iki yol var: gayrimenkul yatırımı ya da devlet fonuna bağış. Dominika’da 200.000 Amerikan Doları ve üstü bir ev aldığınız takdirde oldukça kısa bir sürede ikinci bir vatandaşlığa geçebilirsiniz. Eğer gayrimenkul yatırımı yapmak istemiyorsanız, ya da daha az para harcayarak yeni bir ülkenin pasaportuna sahip olmak istiyorsanız 100.000 Amerikan Dolarını Dominika devletinin kalkınma fonuna bağışlayarak daha da kısa bir sürede Dominika vatandaşı olabilirsiniz. Gayrimenkul yatırımı ile harcadığınız paranın günün birinde değer kazanması olası iken bağışladığınız parayı herhangi bir şekilde geri alma ihtimaliniz bulunmuyor. 

Ücretsiz Broşür & Danışmanlık