Yunanistan
GOLDEN VISA PROGRAMI

  • MİNİMUM YATIRIM MİKTARI
    250,000 €
  • OTURUM İZNİ KABUL SÜRESİ
    2-3 ay
    DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLİR
  • İLK OTURUM SÜRESİ
    5 yıl
    kalıcı oturum izni
  • MİNİMUM OTURUM ŞARTI
    YOK

PROGRAM AVANTAJLARI

Yunanistan Golden Visa Programı

Aile Birleşmesi

Eşinizi ve 21 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edin

Yunanistan Golden Visa Programı

Geniş Aile Kapsamı

Kendi ebeveynlerinizi ve eşinizin ebeveynlerini programa dahil edin

Yunanistan Golden Visa Programı

Sınırsız Yenileme

Oturma iznini 5 yıllık periyotlarla sınırsız yenileme hakkı

Yunanistan Golden Visa Programı

Düşük Yatırım Eşiği

Avrupa’daki en düşük gayrimenkul yatırımı şartı

Yunanistan Golden Visa Programı

Vizesiz Seyahat

164 ülkeye

Yunanistan Golden Visa Programı

Çift Vergilendirme Anlaşması

Yunanistan dışındaki ülkelerden elde edilen gelirler vergiye tabi değildir

YATIRIM SEÇENEKLERİ

GAYRİMENKUL SEÇENEKLERİ

  • 250,000 € değerinde gayrimenkul satın alımı

DİĞER SEÇENEKLER

  • Turist merkezleri içinde otel konaklaması veya mobilyalı turist konutlar için 10 yıllık kira anlaşması
  • Yunanistan devlet tahvili için 800,000 € yatırım
  • En az beş yıl muhafaza edilmesi şartıyla gayrimenkul yatırım şirketlerinin tahvilleri veya hisseleri için 400,000€ yatırım
  • En az beş yıl muhafaza edilmesi şartıyla mevduat hesabına 400,000 € yatırım

TÜM OFİSLERİMİZ

Avrupaya yayılmış ofislerimiz aracılığıyla küresel erişimimiz ve yerel uzmanlığımızdan faydalanın.

BİZİ ARAYIN

Yunanistan Golden Visa Programı

+351 96 856 3232

EMAIL US

Yunanistan Golden Visa Programı

LONDRA

Yunanistan Golden Visa Programı

1 Fore Street Avenue, EC2Y 9DT
Londra / İngiltere

 

Yunanistan Golden Visa Programı

LİZBON

Yunanistan Golden Visa Programı

Avenida da Liberdade, 110, 1269-046
Lizbon / Portekiz

 

Yunanistan Golden Visa Programı

ATİNA

Yunanistan Golden Visa Programı

Leforos Kifissias 210, Chalandri 152 31
Atina / Yunanistan

 

Yunanistan Golden Visa Programı

İSTANBUL

Yunanistan Golden Visa Programı

Büyükdere Caddesi 207/41, Levent
İstanbul / Türkiye

 

Yunanistan Golden Visa Programı

BİZE ULAŞIN

Vatandaşlık/ oturma izni programları ile ilgili sorularınız için bize ulaşın.

Devam butonuna bastığınızda formunuz kaydedilecektir. Size en kısa zamanda dönüş sağlamak için doğru iletişim bilgilerini vermeniz önemlidir.*

Ücretsiz Broşür & Danışmanlık

    GOLDEN VISA İSTATİSTİKLERİ
       2013 – 2018

  • TOPLAM YATIRIM
    2.600.000.000,00 €*
  • Toplam
    9756
    aile üyesine oturum izni
  • Toplam
    3620
  • Golden Visa yatırım adeti
  • *tahmini rakam

ZAMAN ÇİZELGESİ VE ADIMLAR

Yunanistan Golden Visa Süreci

Yunanistan Golden Visa Programı
BROŞÜRÜ İNDİRİN

Yunanistan Golden Visa Programı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

YUNANİSTAN İÇİN VİZESİZ ÜLKELER

Yunanistan vatandaşları 164 ülkeye vizesiz erişim hakkına sahip
NEDEN YUNANİSTAN

Avrupa’daki
#3 En Büyük Kıyı Şeridi 

Turizm ve Seyahatin toplam katkısı
GSMH’nın %19.7

63.7 Milyon Uçak Yolcusu
2018’de Yunanistan’a indi

 

ÜLKENİN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ

NÜFUS
10,768,477

 

GSMH
218,06 milyar $

 

TOPLAM ALAN
131,957 km²

 

BAŞKENT
Atina

 

SAAT DİLİMİ
GMT+2

Yunanistan Golden Visa yatırımcılara Avrupa’da kalıcı oturma izni veren ayrıcalıklı bir programdır. Program kapsamında çeşitli yatırım seçenekleri bulunsa da en çok tercih edileni en az 250.000 Euro değerinde gayrimenkul alımı gerçekleştirmektir. 250.000 Euro yatırım şartı Avrupa’da yatırım karşılığında oturma izni veren programlarla karşılaştırıldığında en uygun yatırım miktarıdır. Diğer yatırım seçenekleri arasında turist merkezlerindeki otellerle 10 yıllık bir kira anlaşması imzalamak, Yunanistan devlet tahvili için 800.000 Euro yatırım, gayrimenkul yatırım şirketlerinin hisselerine en az 5 yıl sürdürülmesi koşuluyla 400.000 Euro yatırım ve mevduat hesabına en az 5 yıl sürdürülmesi şartıyla 400.000 Euro yatırım bulunur. Yunanistan Golden Visa Programı oturma iznini sürdürebilmek için ülkede oturma zorunluluğu talep etmez. Yatırımcılar Yunanistan Golden Visa programına eşlerini ve 21 yaşının altındaki çocuklarını dahil edebilirler. Buna ek olarak, yatırımcılar kendi ebeveynlerini ve eşinin ebeveynlerini de programa dahil edebilirler.

Yunanistan’da oturma izni 5 yıllık periyodlar için verilir ve yatırımcılar oturma izinlerini sınırsız yenileme hakkına sahip olurlar. Yunanistan Schengen ülkeleri dahil olmak üzere 164 ülkeye vizesiz seyahat imkanı tanır. Çift vergilendirme anlaşması sayesinde Yunanistan dışındaki ülkelerden elde ettiğiniz gelirler için Yunanistan’da vergi ödemeniz gerekmez. Yunanistan Golden Visa programına gayrimenkul yatırımıyla başvurmak isteyen yatırımcılar danışmanlarımızdan destek alabilirler.

Yunanistan’dan ev almak için bireylerin doğru yatırım kriterini belirmesi gerekir. Yatırımcıların kişisel tercihlerine ve ihtiyaçlarına özel çözümler sunan deneyimli ekibimizle yatırımcılar kendilerine en uygun gayrimenkul seçeneklerine ulaşır. Seçilen gayrimenkullerin yerinde ziyaret edilmesi danışmanlarımız tarafından tavsiye edilir. Böylece yatırımın gerçekleşeceği gayrimenkul kararlaştırılmış olur. Ardından gayrimenkul rezervasyonu, gerekli ücretlerin transferi ve sözleşmenin imzalanmasıyla gerçekleşir. Yunanistan’da banka hesabının açılması için yatırımcılar kimlik vergi numarası edinirler. Başvuru süreci boyunca yasal süreçlerin yürütülmesi için yatırımcı kendisini temsil edecek bir yetkili atayabilir. Senetli satışın gerçekleşmesi ve satın alma sözleşmesinin imzalanmasıyla yatırımcılar Yunanistan’da ev sahibi olur. Gayrimenkul alımı tamamlandıktan sonra Golden Visa başvuruları için gerekli belgeler toplanır. Başvuru sahibinin aile üyeleri Yunanistan’ı ziyaret ederek biyometri randevusu alırlar ve veriler yetkililere teslim edilir.

Yunanistan Golden Visa başvurusu genellikle 2-3 ay içerisinde sonuçlanır ve yatırımcılar Yunanistan’da oturma iznine sahip olurlar. Yunanistan Golden Visa’nın her beş yılda bir yenilenmesi gerekir ve sınırsız yenileme hakkı bulunur. Yunanistan vatandaşı olmak için yatırımcıların ülkede 7 ardışık yıl boyunca her yıl en az 6 ay olmak üzere ikamet etmesi gerekir. Gerekli koşulları sağladıktan sonra yatırımcılar Avrupa’da vatandaşlık elde edebilirler ve ikinci pasaporta sahip olurlar. Yunanistan Golden Visa Programı ile 250.000 Euro yatırım yapıp gerekli şartları sağladıktan sonra Yunan vatandaşlığı için başvuruda bulunabilirsiniz.

Yunanistan Golden Visa Başvuru Süreci

Yunanistan Golden Visa başvurusu takip etmesi zorlu olmayan bir süreçtir. Golden Visa programları içinde en yaygın başvurulan program olmasının arkasındaki bir sebep de budur. Öncelikle yatırımcı Yunanistan’a giriş vizesi için başvuruda bulunmalıdır. Yatırımcının memleketindeki Yunan konsolosluğu aracılığıyla başvuru gerçekleşebilir.

Daha sonra, Yunanistan Golden Visa için gerekli belgeler toplanmalı ve yetkili otoritelere teslim edilmelidir. Bu belgeler, bireyin Yunanistan gerçekleştirdiği gayrimenkul yatırımına en yakın konumda bulunan Yabancı ve Göçmenlik Dairesi Başkanlığına sunulmalıdır.

Bütün bu gerekli belgeler giriş vizesinin asıl tarihinden önce yetkililere sunulmalıdır. Ardından, yatırımcı giriş tamamlayarak vizesini kullanarak gerekli finansal ve yasal işlemleri tamamlamalıdır. Böylece, Golden Visa başvuru süreci sonlanır.

Yunanistan Golden Visa programına başvurmak için gereklilikleri bilmek önemlidir.Her şeyden önce, başvuru sahibinin oturma izni alabilmesi için ülkeye giriş vizesi alması gerekir.

-Yunanistan’da en az 250.000 € değerinde mülk sahibi olan AB vatandaşı olmayan yatırımcılar

-En az on yıllığına kira sözleşmesi imzalamış olan AB üyesi olmayan yatırımcılar

-Toplam değeri en az 250.000 € olan bir bina inşa etmek için arsa satın alan AB vatandaşı olmayan yatırımcılar programa başvurabilir.

-Yunanistan’da en az 250.000 € değerinde mülk sahibi olan AB vatandaşı olmayan yatırımcılar

-En az on yıllığına kira sözleşmesi imzalamış olan AB üyesi olmayan yatırımcılar

-Toplam değeri en az 250.000 € olan bir bina inşa etmek için arsa satın alan AB vatandaşı olmayan yatırımcılar programa başvurabilir.

Yatırımcılar Yunanistan'dan alacakları oturma izni ile aileleriyle birlikte Avrupa standartlarında bir hayat sürebilirler. Yunanistan Golden Visa sahibi bireyler Yunanistan'daki yüksek kaliteli eğitim sisteminden faydalanabilirler. Bunun yanında diğer kamu hizmetlerinden de Golden Visa sahipleri rahatça faydalanabilirler. Sağlık hizmetleri Avrupa'da bilindiği üzere gelişmiştir, yatırımcılar bu hizmetten diledikleri gibi faydalanabilirler. Avrupa ülkelerininde eğitim sisteminin standartları yüksektir. Yunanistan'daki borç krizi 2009'da başlamıştı. Yunanistan yıllar içerisinde ekonomisini büyük ölçüde toparladı. Yunanistan'daki yeni hükümetin aldığı önlemler ve teşvikler ekonomide olumlu gelişmeler yaratmaya devam ediyor. Yeni politikalar yabancı yatırımcıları Yunanistan'a çekmete başarılı görünüyor.Yeni düzenlemelere göre, yabancı yatırımcılara uygulanan pek çok vergi avantajı mevcut. Hükümet tarafından özellikle gayrimenkul yatırımı teşvik ediliyor. Bu koşullarda Yunanistan Golden Visa programına başvurmak çok avantajlı. Yunanistan turizm alanında çok gelişmiş bir Avrupa ülkesidir. Çok sayıda yabancı turist Yunanistan'ı her yıl ziyaret etmektedir. Yunanistan'ın uygun iklim koşulları ve köklü tarihi turizmin gelişmesine etkin bir rol oynar. Yunanistan'a Golden Visa yatırımı gerçekleştiren ülkeler arasında Çin, Rusya ve Türkiye bulunur. Yunanistan'ın yatırım yoluyla oturma izni programına gösterilen ilgi her yıl daha da artmaktadır. Ülkede gözlemlenen olumlu gelişmeler de programın başarısını pekiştiriyor. Yatırımcılar Yunanistan'da gayrimenkul yatırımı yaptıkları takdirde Golden Visa programına başvurabilirler. Başvuru sahibi kalıcı oturma iznine sahip olur ve beş yıllık periyotlar halinde sınırsız yenileme hakkına sahiptir. Yatırımcı ve ailesi Yunanistan'da yaşamanın ayrıcalıklarına sahip olur. Yunanistan vatandaşlığına başvurmak isteyen yatırımcıların 10 sene Yunanistan'da yasal oturum süresini tamamlamaları beklenmektedir. Ardından gerekli dokumanlar ve şartlar tamalandıktan sonra başvuru gerçekleştirilebilir.