Yunanistan
GOLDEN VISA PROGRAMI

  • MİNİMUM YATIRIM MİKTARI
    250,000 €
  • OTURUM İZNİ KABUL SÜRESİ
    2-3 ay
    DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLİR
  • İLK OTURUM SÜRESİ
    5 yıl
    kalıcı oturum izni
  • MİNİMUM OTURUM ŞARTI
    YOK

PROGRAM AVANTAJLARI

Aile Birleşmesi

Eşinizi ve 21 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edin

Geniş Aile Kapsamı

Kendi ebeveynlerinizi ve eşinizin ebeveynlerini programa dahil edin

Sınırsız Yenileme

Oturma iznini 5 yıllık periyotlarla sınırsız yenileme hakkı

Düşük Yatırım Eşiği

Avrupa’daki en düşük gayrimenkul yatırımı şartı

Vizesiz Seyahat

164 ülkeye

Çift Vergilendirme Anlaşması

Yunanistan dışındaki ülkelerden elde edilen gelirler vergiye tabi değildir

YATIRIM SEÇENEKLERİ

GAYRİMENKUL SEÇENEKLERİ

  • 250,000 € değerinde gayrimenkul satın alımı

DİĞER SEÇENEKLER

  • Turist merkezleri içinde otel konaklaması veya mobilyalı turist konutlar için 10 yıllık kira anlaşması
  • Yunanistan devlet tahvili için 800,000 € yatırım
  • En az beş yıl muhafaza edilmesi şartıyla gayrimenkul yatırım şirketlerinin tahvilleri veya hisseleri için 400,000€ yatırım
  • En az beş yıl muhafaza edilmesi şartıyla mevduat hesabına 400,000 € yatırım

TÜM OFİSLERİMİZ

Avrupaya yayılmış ofislerimiz aracılığıyla küresel erişimimiz ve yerel uzmanlığımızdan faydalanın.

BİZİ ARAYIN

+351 308 812 570

EMAIL US

LONDRA

1 Fore Street Avenue, EC2Y 9DT
Londra / İngiltere

 

LİZBON

Avenida da Liberdade, 110, 1269-046
Lizbon / Portekiz

 

ATİNA

Karneadou 4, 106 75
Atina / Yunanistan

 

İSTANBUL

Büyükdere Caddesi 207/41, Levent
İstanbul / Türkiye

 

BİZE ULAŞIN

Vatandaşlık/ oturma izni programları ile ilgili sorularınız için bize ulaşın.

Devam butonuna bastığınızda formunuz kaydedilecektir. Size en kısa zamanda dönüş sağlamak için doğru iletişim bilgilerini vermeniz önemlidir.*

Free Brochure & Consultation

    GOLDEN VISA İSTATİSTİKLERİ
       2013 – 2018

  • TOPLAM YATIRIM
    2.600.000.000,00 €*
  • Toplam
    9756
    aile üyesine oturum izni
  • Toplam
    3620
  • Golden Visa yatırım adeti
  • *tahmini rakam

ZAMAN ÇİZELGESİ VE ADIMLAR

Yunanistan Golden Visa Süreci

BROŞÜRÜ İNDİRİN

Yunanistan Golden Visa Programı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

YUNANİSTAN İÇİN VİZESİZ ÜLKELER

Yunanistan vatandaşları 164 ülkeye vizesiz erişim hakkına sahip
NEDEN YUNANİSTAN

Avrupa’daki
#3 En Büyük Kıyı Şeridi 

Turizm ve Seyahatin toplam katkısı
GSMH’nın %19.7

63.7 Milyon Uçak Yolcusu
2018’de Yunanistan’a indi

 

ÜLKENİN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ

NÜFUS
10,768,477

 

GSMH
218,06 milyar $

 

TOPLAM ALAN
131,957 km²

 

BAŞKENT
Atina

 

SAAT DİLİMİ
GMT+2

Yunanistan Golden Visa yatırımcılara Avrupa’da kalıcı oturma izni veren ayrıcalıklı bir programdır. Program kapsamında çeşitli yatırım seçenekleri bulunsa da en çok tercih edileni en az 250.000 Euro değerinde gayrimenkul alımı gerçekleştirmektir. 250.000 Euro yatırım şartı Avrupa’da yatırım karşılığında oturma izni veren programlarla karşılaştırıldığında en uygun yatırım miktarıdır. Diğer yatırım seçenekleri arasında turist merkezlerindeki otellerle 10 yıllık bir kira anlaşması imzalamak, Yunanistan devlet tahvili için 800.000 Euro yatırım, gayrimenkul yatırım şirketlerinin hisselerine en az 5 yıl sürdürülmesi koşuluyla 400.000 Euro yatırım ve mevduat hesabına en az 5 yıl sürdürülmesi şartıyla 400.000 Euro yatırım bulunur. Yunanistan Golden Visa Programı oturma iznini sürdürebilmek için ülkede oturma zorunluluğu talep etmez. Yatırımcılar Yunanistan Golden Visa programına eşlerini ve 21 yaşının altındaki çocuklarını dahil edebilirler. Buna ek olarak, yatırımcılar kendi ebeveynlerini ve eşinin ebeveynlerini de programa dahil edebilirler.

Yunanistan’da oturma izni 5 yıllık periyodlar için verilir ve yatırımcılar oturma izinlerini sınırsız yenileme hakkına sahip olurlar. Yunanistan Schengen ülkeleri dahil olmak üzere 164 ülkeye vizesiz seyahat imkanı tanır. Çift vergilendirme anlaşması sayesinde Yunanistan dışındaki ülkelerden elde ettiğiniz gelirler için Yunanistan’da vergi ödemeniz gerekmez. Yunanistan Golden Visa programına gayrimenkul yatırımıyla başvurmak isteyen yatırımcılar danışmanlarımızdan destek alabilirler.

Yunanistan’dan ev almak için bireylerin doğru yatırım kriterini belirmesi gerekir. Yatırımcıların kişisel tercihlerine ve ihtiyaçlarına özel çözümler sunan deneyimli ekibimizle yatırımcılar kendilerine en uygun gayrimenkul seçeneklerine ulaşır. Seçilen gayrimenkullerin yerinde ziyaret edilmesi danışmanlarımız tarafından tavsiye edilir. Böylece yatırımın gerçekleşeceği gayrimenkul kararlaştırılmış olur. Ardından gayrimenkul rezervasyonu, gerekli ücretlerin transferi ve sözleşmenin imzalanmasıyla gerçekleşir. Yunanistan’da banka hesabının açılması için yatırımcılar kimlik vergi numarası edinirler. Başvuru süreci boyunca yasal süreçlerin yürütülmesi için yatırımcı kendisini temsil edecek bir yetkili atayabilir. Senetli satışın gerçekleşmesi ve satın alma sözleşmesinin imzalanmasıyla yatırımcılar Yunanistan’da ev sahibi olur. Gayrimenkul alımı tamamlandıktan sonra Golden Visa başvuruları için gerekli belgeler toplanır. Başvuru sahibinin aile üyeleri Yunanistan’ı ziyaret ederek biyometri randevusu alırlar ve veriler yetkililere teslim edilir.

Yunanistan Golden Visa başvurusu genellikle 2-3 ay içerisinde sonuçlanır ve yatırımcılar Yunanistan’da oturma iznine sahip olurlar. Yunanistan Golden Visa’nın her beş yılda bir yenilenmesi gerekir ve sınırsız yenileme hakkı bulunur. Yunanistan vatandaşı olmak için yatırımcıların ülkede 7 ardışık yıl boyunca her yıl en az 6 ay olmak üzere ikamet etmesi gerekir. Gerekli koşulları sağladıktan sonra yatırımcılar Avrupa’da vatandaşlık elde edebilirler ve ikinci pasaporta sahip olurlar. Yunanistan Golden Visa Programı ile 250.000 Euro yatırım yapıp gerekli şartları sağladıktan sonra Yunan vatandaşlığı için başvuruda bulunabilirsiniz.