YATIRIM YOLUYLA
VATANDAŞLIK PROGRAMLARI
Yatırım yoluyla Vatandaşlık

YATIRIM YOLUYLA VATANDAŞLIK PROGRAMLARI

Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programları, yasal yollardan yeni bir vatandaşlık ve ek pasaportu hızlı ve basit bir şekilde elde etme fırsatı sunar. Yatırım karşılığında yurtdışında oturum izni veren ülkeler arasında St.Kitts ve Nevis, Antigua ve Barbuda, Dominika, Grenada, Kıbrıs, Malta ve Avusturya vardır. Öte yandan, belirli bir ikamet süresi ardından vatandaşlık hakkı sunan ülkeler arasında Portekiz, Belçika, İngiltere, Avustralya, Bulgaristan, Kanada, Singapur ve ABD bulunmaktadır.

VATANDAŞLIK PROGRAMLARININ TEMEL ÖZELLİKLERİ

Yatırım yoluyla Vatandaşlık

Yatırım yoluyla Vatandaşlık sunan ülkelerin çoğu çift vatandaşlığa izin verir, böylece yatırımcılar ikinci pasaporta sahip olabilirler.

Yatırım yoluyla Vatandaşlık

Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programları, vatandaşlık yasası ve düzenlemeler, ilgili devletler tarafından şekillendirilmiştir.

Yatırım yoluyla Vatandaşlık

Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programları çifte vatandaşlık elde etmek için net ve hızlı bir yol sunar.

Yatırım yoluyla Vatandaşlık

Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programları gelecek nesiller için yapılan bir yatırım olarak da düşünülmelidir.

Yatırım yoluyla Vatandaşlık

Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programları kapsamındaki ülkeler genellikle yatırımcı için vergi sakini olma şartı bulundurmaz.

PROGRAM KARŞILAŞTIRMASI

PROGRAMKIBRISST KİTTS & NEVİSANTİGUA & BARBUDADOMİNİKAMALTA
Minimum Yatırım Miktarı2.000.000 € (gayrimenkul)150.000 $ (bağış)100.000 $ (bağış)100.000 $ (bağış)650.000 € (bağış)
Hızlı SüreçEVETHızlandırılmış Başvuru Süreci mevcutHAYIRHAYIRHAYIR
Vatandaşlığa Geçiş Süresi6-8 Ay3-4 Ay3-4 Ay3-6 Ay12-18 Ay
Minimum Oturum Şartı5 yılda 5 gün
Aile BirleşmesiEşinizi ve 28 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edinEşinizi ve 30 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edinEşinizi ve 28 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edinEşinizi ve 28 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edinEşinizi ve 26 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edin
DAHA FAZLA DAHA FAZLA DAHA FAZLA DAHA FAZLA DAHA FAZLA

Yatırım yoluyla vatandaşlık programları belirli miktarda yatırım karşılığında yeni bir vatandaşlık ve ikinci pasaport sahibi olma imkânı sunar.  Yatırım ile vatandaşlık programlarına dahil olan ülkelerin çoğu çifte vatandaşlık hakkı tanır, böylece yatırımcılar ikinci pasaporta sahip olurlar ve uluslararası erişimlerini arttırırlar. Yatırım yoluyla vatandaşlık programı ile yasal yollardan hızlı bir şekilde vatandaşlık elde edebilirsiniz. Aile üyelerini de dahil edebileceğiniz programlar yatırımcılar tarafından genellikle gelecek nesiller için yapılan bir yatırım olarak değerlendirilir. Çoğu ikinci vatandaşlık programı yatırımcının ülkede vergi sakini olma şartını koşmaz. The Get Golden Visa 6 ülkenin yatırım yoluyla vatandaşlık programında danışmanlık hizmeti verir.

Kıbrıs vatandaşlık programı ile minimum 2.150.000 Euro yatırım karşılığında vatandaşlık elde edebilirsiniz. Yatırımcılar Kıbrıs vatandaşlıklarını ve pasaportlarını 6 ay içerisinde elde ederler. Kıbrıs, Avrupa’daki diğer yatırım yoluyla vatandaşlık programları içerisinde en hızlı Avrupa vatandaşlığı veren programdır. Kıbrıs pasaportu 158 ülkeye vizesiz seyahat hakkı tanır.

Malta yatırım yoluyla vatandaşlık programı 650.000 Euro yatırım karşılığında Avrupa vatandaşlığı hakkı tanır. Malta pasaportunuzu 12 ay içerisinde elde edebilir, 162 ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Türkiye yatırım yoluyla vatandaşlık programı minimum 250.000 dolar gayrimenkul yatırımı ile ikinci vatandaşlık imkânı sunar. Türk vatandaşlığınızı ve pasaportunuzu 3-6 içerisinde elde edebilirsiniz. Türkiye pasaportu 115 ülkeye vizesiz seyahat imkânı tanır.

St.Kitts & Nevis yatırım yoluyla vatandaşlık programı 150.000 Dolar bağış karşılığında vatandaşlık verir. 3-4 ay içerisinde vatandaşlık başvurunuz kabul olur. St.Kitts & Nevis pasaportu 133 ülkeye vizesiz seyahat hakkı tanır.

Antigua & Barbuda yatırım yoluyla vatandaşlık programı ile yatırımcılar 100.000 Dolar bağış sonucunda ek pasaport elde edebilirler. Antigua ve Barbuda’nın programı ile vatandaşlığa geçiş süresi 3-4 aydır. Antigua ve Barbuda pasaportu ile 132 ülkeyi vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Dominika yatırım yoluyla vatandaşlık programı 100.000 Dolar bağış ile vatandaşlık elde edebilirsiniz. 3 ay içerisinde Dominika pasaportunu yatırımcılar teslim alır ve Dominika pasaportu 124 ülkeye vizesiz seyahat hakkı tanır.