YATIRIM YOLUYLA
OTURMA İZNİ PROGRAMLARI
Yatırım yoluyla Oturma İzni

YATIRIM YOLUYLA OTURMA İZNİ PROGRAMLARI

Oturma izni programları başlangıçta kalıcı göç ile ilişkilendirilmiş olsa da bu programlar farklı bir ülkede yaşamak ve çalışmak isteyenler için tasarlanmıştır. Yıllar geçtikçe, dünya çapında profesyoneller sınıfı ortaya çıkmıştır. Bu da vizesiz seyahat, uluslarası eğitim olanakları, esnek vergi rejimleri ve uluslararası seyahat güvenliği için artan bir talebe yol açmıştır. Günümüzde yatırım programları geçici izinler ve kalıcı izinler olmak üzere seçenekler sunmaktadır.

OTURUM İZNİ PROGRAMLARININ TEMEL ÖZELLİKLERİ

Yatırım yoluyla Oturma İzni

Yatırım yoluyla Oturma İzni Programı ile geçici veya kalıcı oturum izni elde edebilirsiniz.

Yatırım yoluyla Oturma İzni

Yatırım yoluyla Oturuma İzni Programları genellikle düşük oturum izni şartı tutar veya hiç oturum şartı tutmaz.

Yatırım yoluyla Oturma İzni

Programların bazıları, oturma izninin onaylanmasından belirli bir süre sonra vatandaşlık imkanı sunmaktadır.

Yatırım yoluyla Oturma İzni

Yatırım yoluyla Oturma İzni Programlarına başvurmanın en yaygın nedeni, Avrupa ülkelerine vizesiz seyahatten faydalanmaktır.

Yatırım yoluyla Oturma İzni

Yatırım yoluyla Oturma İzni Programları genellikle başvuru sahibinin ailesini de programa dahil eder.

PROGRAM KARŞILAŞTIRMASI

PROGRAMPORTEKİZİSPANYAYUNANİSTANİNGİLTEREAMERİKA
Minimum Yatırım Miktarı€350.000 (real estate)€500.000 (real estate)€250.000 (real estate)£2.000.000€500.000
Minimum Oturum ŞartıHer yıl için 7 günHer yıl için 1 girişHer yıl için en az 183 günHer yıl için en az 183 gün
İlk Oturma İzni Statüsü1 yıllık geçici oturma izni1 yıllık geçici oturma izni5 yılıık daimi oturma izni2 yıllık oturma izni2 yıllık koşullu daimi oturma izni
Oturma İzninin Yenilenmesi1., 3. ve 5. yılın sonunda1., 3. ve 8. yılın sonunda5 yılıık periyodlar halinde5. yılın sonunda2. yılın sonunda
Oturma İzni Kabul Süresi3-6 ay (tahmini)1-2 ay1-2 ay4-6 ay12-18 ay
Vatandaşlığa Geçiş Süresi5 years7 yıl
Aile BirleşmesiEşinizi ve 18 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edinEşinizi ve 18 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edinEşinizi ve 21 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edinEşinizi ve 18 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edinEşinizi ve 21 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edin
İş İmkanıEVETEVETHAYIREVETEVET
Vizesiz Seyahat164 ülke165 ülke164 ülke164 ülke165 ülke
En erken mülkü geri satma süresi5 yıl
DAHA FAZLA DAHA FAZLA DAHA FAZLA DAHA FAZLA DAHA FAZLA

Yatırım yoluyla oturma izni programları kalıcı ve geçici olmak belirli miktar yatırım karşılığında oturma izni sunar. Başka bir ülkede yaşamak ve çalışmak isteyen üst segment yatırımcılar için tasarlanmış ayrıcalıklı programlardır. Her oturma izni programı farklı yatırım seçenekleri sunar ve yatırım miktarı her program için değişir. Yatırım yoluyla oturma izni programlarının çeşitli avantajları bulunur. Programlar genellikle yatırımcının oturma iznini sürdürmesi için ülkede düşük oturmum şartı tutar veya hiç tutmaz. Avrupa Birliği üyesi bir ülkeden edineceğiniz oturma izni ile Schengen Bölgesinde vizesiz seyahat hakkından faydalanabilirsiniz. Yatırım ile oturma izni programlarına başvuru sahibi ailesini de dahil edebilir.

Yatırım ile oturma izni programı ailelerin çocukları için gerçekleştirdiği bir gelecek yatırımı olarak da değerlendirilebilir. Yatırımcılar oturma izni aldıkları ülkede hayat standartlarını yükseltip, uluslararası eğitim olanaklarından ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Esnek vergi rejimlerine sahip ülkelerde yatırımcılar maddi varlıklarını en uygun şekilde yönetebilirler ve iş olanaklarını da uluslararası kapsamda genişletebilirler. Bazı oturma izni programları dahilinde gerekli yasal oturum süresini tamamladıktan sonra yatırımcılar vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler. The Get Golden Visa, 5 Yatırım yoluyla oturma izni programında danışmanlık hizmet verir.

Portekiz Golden Visa yatırımcıları oturma izinlerini 3 ila 6 ay arasında elde edebilirler. Portekiz Golden Visa Programı minimum 350.000 Euro gayrimenkul yatırımı karşılığında 1 yıllık geçici oturma izni verir. 1 yıl geçtikten sonra Portekiz oturma izninin yenilenmesi gerekir. Ardından 3. yılın ve 5. yılın sonunda tekrardan yenilenmesi gerekir.

İspanya Golden Visa yatırımcıları oturma izinlerini 1-2 ay içerisinde elde edebilirler. İspanya Golden Visa Programı minimum 500.000 Euro gayrimenkul yatırımı karşılığında 1 yıllık geçici oturma izni verir. 1. Yılın ardından İspanya oturma izni yenilenir, üçüncü ve sekizinci yılın sonunda tekrar yenilenmesi gerekir.

Yunanistan Golden Visa programı ile yatırımcılar 1-2 ay içerisinde oturma iznine sahip olurlar. Yunanistan Golden Visa Programı minimum 250.000 Euro gayrimenkul yatırımı karşılığında 5 yıllık kalıcı oturma izni verir. Yunanistan oturma iznini yatırımcılar 5 yıllık periyodlar halinde yenileyebilirler ve sınırsız yenileme hakları bulunur.

İngiltere oturma izni programı 2.000.000 Pound yatırım karşılığında 2 yıllık oturma izni verir. Amerika Yatırımcı Göçmen Programı minimum 500.000 Dolar karşılığında 2 yıllık koşullu kalıcı oturma izni verir. 2. Yılın sonunda yatırımcının izni yeniletmesi gerekir.

Ücretsiz Broşür & Danışmanlık