Tüm Ayrıcalıklarıyla Yunanistan Golden Visa Sahibi Olmak

Tüm Ayrıcalıklarıyla Yunanistan Golden Visa Sahibi Olmak

Muhteşem iklimi ve doğası ile Yunanistan Avrupa’da oturma izni elde etmek isteyenler için cazip bir hedef.  Akdeniz ikliminin en güzel örneklerinden birini yaşayan Yunanistan’ın turizm merkezi olmasının bir sebebi var. Batı medeniyetinin menşesi olarak kabul edilen Antik Yunan mirasını binler yıllarca korumuş bu toprak çok özel bir tarihi mirasa ev sahipliği yapıyor. Ayrıca meşhur Yunan mutfağının çekiciliğini de akıldan çıkarmamak lazım. İster uzun süreli ister tatil amaçlı olsun, Yunanistan sınırsız yaşam hakkı son derece özel bir şans.

Avrupa’da Vizesiz Seyahat İmkanlarını Arttırma Fırsatı

Yunanistan’ın Schengen Bölgesine dâhil olması Yunanistan’da daimi oturma izni sahiplerinin tıpkı bir Yunan vatandaşı gibi Schengen Bölgesindeki her ülkeye vizesiz olarak uzun gümrük kontrollerinde beklemek zorunda kalmadan rahatça seyahat edebilmesini mümkün kılıyor. Hatta daimi oturma izni altı aylık aralıklarla Schengen ülkelerinde üç aya kadar bulunabilme hakkı tanıyor.

Sadece 250,000 Euroluk gayrimenkul yatırımı şartı ile Yunanistan Avrupa Birliği içerisinde Golden Visa tanıyan ülkeler arasındaki en ucuz seçenek.

Yakın zamanda yaşanan ekonomik krizden toparlanma aşamasında olan ülke gayrimenkul alanında kaçırılmaz bir yatırım fırsatı sunuyor. Yunanistan gayrimenkul piyasasında fiyatlar halen kriz öncesi değerlerin çok altında ama hızlı toparlan ile sürekli yükseliyor. Ayrıca kriz sonrası yapılan mülk değişim vergisinin %10’dan %3’e düşürülmüş olması gayrimenkul alım-satımı üzerinden kâr elde etmek isteyenler için istisnai bir yatırım ortamı sunuyor.

Yunanistan’da Otuma İzni Neden Avantajlı?

Avrupa Birliği üyesi olan bu güzel ülke aynı zamanda demokratik ve güvenli bir siyasi ortam sunuyor. Kendi ülkenizdeki herhangi bir ani karmaşıklık halinde Avrupa içerisinde sığınabileceğiniz böyle bir güvenli limanın anahtarına sahip olmak çok hayat kalitenizi korumak için çok büyük bir güvence.

Yunanistan’ı yatırımcılar için çekici kılan bir başka özelliği de Avrupa içerisindeki benzerleri gibi sizi yılı için belli gün sayısını ülke içinde geçirmeye mecbur bırakmaması. Mesela Portekiz her yıl ortalama 7 günü Portekiz’de geçirmenizi şart koşarken, Yunanistan sizi böyle bir yükümlülüğün altına sokmuyor.

Eğer bu güzel ülkede düzenli olarak yaşamayı düşünüyorsanız, sahip olacağınız daimi oturma izni sizin ve ailenizin yüksek standartlardaki sağlık ve eğitim hizmetlerinden de birer vatandaş gibi faydalanmanızı mümkün kılıyor. Yunanistan’da hem devlet hem özel üniversitelere kayıt yaptırma şansınız var. Devlet üniversitelerine giriş için gerekli sınav biraz zorlayıcı olabilse de devlet üniversiteleri ücretsiz ve yüksek bir kaliteli eğitim sunuyor. Öte yandan özel üniversiteleri tercih ederseniz giriş sınavlarıyla boğuşmadan kaliteli bir eğitime ulaşabilirsiniz.

Yunanistan Golden Visa Şartları

Yunanistan’dan Golden Visa sahibi olmak için en cazip seçenek 250,000 Euro değerinde bir gayrimenkul satın almak. Ama şayet siz başka olasılıkları takip etmeyi dilerseniz farklı seçenekler de mevcut. Bunlardan birisi turistik merkezlerde otel konaklaması veya mobilyalı apart daireler için 10 yıllık kira sağlamak. Gayrimenkul piyasalarını takip etmekle kendiniz yormak istemezseniz, Yunanistan devletinden en 800,000 Euroluk bir tahvil senedi alarak daha garantici bir yatırımda bulunabilirsiniz. Benzer şekilde en az beş yıl muhafaza edilmesi şartıyla özel gayrimenkul şirketlerinin tahvil ve hisse senetlerine en az 400,000 Euro yatırım yapmayı da tercih edebilirsiniz. Diğer seçeneklere göre biraz sönük bir olanak da olsa, yine beş yıl korumak şartıyla bir mevduat hesabına 400,000 Euro  yatırım yaparak da daimi oturma izni hakkı kazanabilirsiniz.

Ücretsiz Broşür & Danışmanlık