Portekiz
GOLDEN VISA PROGRAMI

  • MİNİMUM YATIRIM MİKTARI
    350,000 €
  • VATANDAŞLIĞA GEÇİŞ SÜRESİ
    5 yıl
  • OTURUM İZNİ KABUL SÜRESİ
    3-6 ay
    DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLİR
  • MİNİMUM OTURUM ŞARTI
    7 gün
    HER YIL İÇİN

PROGRAM AVANTAJLARI

Portekiz Golden Visa Programı

Aile Birleşmesi

Eşinizi ve 18 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edin

Portekiz Golden Visa Programı

Çifte Vatandaşlık

Portekiz çifte vatandaşlık imkanı sağlar

Portekiz Golden Visa Programı

Düşük Oturum Şartı

Yılda sadece 7 gün Portekiz’de geçirme şartı

Portekiz Golden Visa Programı

Avrupa Birliği Üyesi

Portekiz’de yaşama, çalışma ve Avrupa Birliği içerisinde seyahat özgürlüğüne sahip olma şansı

Portekiz Golden Visa Programı

Vizesiz Seyahat

164 ülkeye

Portekiz Golden Visa Programı

İkinci Pasaport

Programın ilk yatırımcıları artık Portekiz vatandaşı

Portekiz Golden Visa Programı

Kamusal Hizmetlere Erişim

Portekiz sağlık ve eğitim sistemlerinden faydalanma olasılığı

Portekiz Golden Visa Programı

Çifte Vergilendirme Anlaşması

Portekiz dışındaki ülkelerden elde edilen gelirler vergiye tabi değildir

YATIRIM SEÇENEKLERİ

GAYRİMENKUL SEÇENEKLERİ

  • 500,000 € değerinde gayrimenkul satın alımı
  • Renove etmek üzere toplam yatırım tutarı 350,000 € olan gayrimenkul satın alımı

DİĞER SEÇENEKLER

  • 1,000,000 € değerinde sermaye transferi
  • Portekiz yatırım fonu veya risk sermayesi fonuna en az 350,00 € sermaye transferi
  • Doğal kültürel miras veya sanat kurumlarıyla ilgili kurumlara € 250,000 değerinde yatırım
  • En az 10 Portekizli’ye iş pozisyonu yaratan bir teşebbüsün kurulması
  • 350,000 € değerinde Ar-Ge yatırımı

TÜM OFİSLERİMİZ

Avrupaya yayılmış ofislerimiz aracılığıyla küresel erişimimiz ve yerel uzmanlığımızdan faydalanın.

BİZİ ARAYIN

Portekiz Golden Visa Programı

+351 96 856 3232

EMAIL US

Portekiz Golden Visa Programı

LONDRA

Portekiz Golden Visa Programı

1 Fore Street Avenue, EC2Y 9DT
Londra / İngiltere

 

Portekiz Golden Visa Programı

LİZBON

Portekiz Golden Visa Programı

Avenida da Liberdade, 110, 1269-046
Lizbon / Portekiz

 

Portekiz Golden Visa Programı

ATİNA

Portekiz Golden Visa Programı

Leforos Kifissias 210, Chalandri 152 31
Atina / Yunanistan

 

Portekiz Golden Visa Programı

İSTANBUL

Portekiz Golden Visa Programı

Büyükdere Caddesi 207/41, Levent
İstanbul / Türkiye

 

Portekiz Golden Visa Programı

BİZE ULAŞIN

Vatandaşlık/ oturma izni programları ile ilgili sorularınız için bize ulaşın.

Devam butonuna bastığınızda formunuz kaydedilecektir. Size en kısa zamanda dönüş sağlamak için doğru iletişim bilgilerini vermeniz önemlidir.*

Ücretsiz Broşür & Danışmanlık

    GOLDEN VISA İSTATİSTİKLERİ
       2012 – 2019

  • TOPLAM YATIRIM
    4.335.431.479,12 €
  • TOPLAM
    12056
    aile üyesine oturum izni
  • Gayrimenkul edinimi ile yapılan yatırım
    6712
  • Para transferi yöntemiyle yapılan yatırım
    380
  • En az 10 kişiye istihdam sağlamak amacıyla yapılan yatırım
    15

ZAMAN ÇİZELGESİ VE ADIMLAR

Portekiz Golden Visa Süreci

Portekiz Golden Visa Programı
BROŞÜRÜ İNDİRİN

Portekiz Golden Visa Programı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

PORTEKİZ İÇİN VİZESİZ ÜLKELER

Portekiz vatandaşları 165 ülkeye vizesiz erişim hakkına sahip
NEDEN PORTEKİZ

Lizbon
# 1 Yatırım Yapılacak Şehir
Emerging Trends in Real Estate Europe – PwC

 

Lisbon
163 ülke içinde # 3 şehir
Global Peace Index 2017

 

Portekiz
57.69 / 100
Cost of Living Index 2018

 

ÜLKENİN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ

NÜFUS
10,833,816

 

GSMH
297.1 trilyon $

 

TOPLAM ALAN
92,090 km²

 

BAŞKENT
Lizbon

 

SAAT DİLİMİ
GMT-1

Portekiz Golden Visa Programı yatırımcılara Avrupa’da kalıcı oturma izni imkanı sunan bir programdır. Gayrimenkul yatırımı sonucunda oturma izni elde eden bireyler gerekli koşulları sağlarsa Portekiz vatandaşlığı kazanabilirler. Avrupa vatandaşı olma fırsatı sunan Portekiz Golden Visa Programı asgari olarak 350.000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımını şart koşar. 350.000 Euro değerindeki gayrimenkul yatırımı 30 yıl veya daha fazla geçmişi olan binalar için restorasyon koşulu ile kabul edilir. Yenileme amacıyla seçilen mülklerin Belediye tarafından onaylanmış olması Golden Visa başvurusunun sorunsuz ilerlemesi açısından önem taşır. Bu koşulların dışında yapılacak gayrimenkul yatırımının değeri en az 500.000 Euro değerinde olmalıdır. Portekiz Golden Visa Programı kalıcı oturma izninizi sürdürebilmeniz için sadece yılda 7 gün Portekiz’de olmanızı zorunlu tutar. Eşinizi ve 18 yaşının altındaki çocuklarınızı da dahil edebileceğiniz bu program ile geleceğinize güvenli bir yatırım gerçekleştirin. Avrupa Birliği üyesi olan Portekiz, Schengen ülkeleri dahil olmak üzere 164 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunar.

Portekiz Golden Visa programı her yıl 7 gün olmak üzere oturum şartını 5 yıl boyunca sürdüren yatırımcılara vatandaşlığa başvurma hakkı tanır. Çifte vatandaşlık fırsatı tanıyan Portekiz ile Avrupa Birliği üyesi olup Avrupa içerisinde serbest dolaşım, seyahat, çalışma ve yaşama özgülüğünü elde edebilirsiniz. İlk defa 2012’de yürürlüğe giren programın ilk yatırımcılar gerekli şartları sağladıktan sonra ikinci pasaportlarını elde ettiler. Böylece Avrupa Birliği standartlarına ulaşabilir, Portekiz’in kamusal sağlık ve eğitim sistemlerinden faydalanabilirsiniz.

Başvuru sahibi ve diğer aile üyeleri, tıpkı Portekiz vatandaşları gibi Portekiz Ulusal Sağlık Hizmetlerinden yararlanabilirler. Ek olarak, Portekiz Golden Visa yatırımcıları sosyal güvenlik ve sendika haklarına sahip olurlar. Portekiz yatırımcılar için çok elverişli bir vergi rejimine sahiptir. Çifte vergilendirme anlaşması, gelirin Portekiz dışından alınması durumunda, bireylerin Portekiz'de vergi yükümlülüğünden muaf olduklarını belirtir. Bununla birlikte, başvuru sahipleri Portekiz'de bir vergi mükellefi olmayı da tercih edebilirler. Portekiz Golden Visa Programı için uygunluk kriterleri nelerdir? AB üyesi olmayan ve 18 yaşından büyük olan bireyler programa başvurabilir. Yatırımın en az 5 yıl sürdürülmesi zorunluluğu bulunur. Portekiz Golden Visa Programına başvurmak isteyen bireyler yatırım kriterlerini doğru belirlemeli ve kendi tercih ve önceliklerine uygun seçenekleri gayrimenkul danışmanlarımızın yardımıyla bulmalılar. Seçilen gayrimenkullerin yatırım gerçekleştirilmeden önce ziyaret edilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Böylece yatırımcının kararı kesinleşmiş olur ve gayrimenkul rezervasyonu gerçekleştirilir. Rezervasyon ücreti ve sözleşmesinin tamamlanması gereklidir. Yatırımcılar Portekiz’de bir banka hesabı açmalı ve bunun için de NIF numarası edinmelidir. NIF numarası bir vergi kimlik numarasıdır ve Portekiz Vergi Dairesi tarafından verilir. Tüm finansal işlemler NIF numarası ile gerçekleştirilir. Tüm bu yasal süreçler boyunca bireyler temsil yetkisi verebilecekleri bir profesyonelle çalışmayı tercih edebilirler. Gayrimenkul edinimi satış seneti ve satın alma sözleşmesinin tamamlanması ile gerçekleşmiş olur. Tapu işlemleri de sonlandıktan sonra sıra Golden Visa Programı için zorunlu tutulan belgelerin toplanmasına gelir. Portekiz Golden Visa için gerekli tüm belgeler teslim edilmeden önce Portekizce’ye çevrilmelidir. Golden Visa belgelerini online olarak da teslim edebilirsiniz. Başvuru sürecinin tamamlanması için yatırımcı ve ailesinin Portekiz’i ziyaret ederek Portekiz’deki SEF ofisine biyometrik verileri teslim edilmesi gerekmektedir. Başvuru sürecinin sonunda bireyler kabullerini beklerler ve ardından oturum kartlarını teslim alırlar. Vize yenilenmesi her program için farklı zamanlarda gerçekleşir. Portekiz Golden Visa sahipleri oturum kartlarını yenilemek üzere birinci, üçüncü ve beşinci yılların sonunda yenileme başvurusu gerçekleştirmeleri gerekir. Portekiz Golden Visa Avrupa’da gayrimenkul sahibi olup vatandaşlık elde etmek için kolay ve uygun bir yol sunar. Avrupa’da çifte vatandaşlık alarak erişiminiz arttırabilir ve geleceğinizi şekillendirebilirsiniz. Gayrimenkul danışmanlarımızla iletişime geçin ve size yüksek getirili gayrimenkul seçeneklerimizi sunalım. Yatırımcıların oturumların ilk yılının sonunda, yenileme süreci için tekrardan belirli belgeleri teslim etmeleri beklenir. Biyometri verileri ve sabıka kayıtları tekrar gönderilmeli ve yenileme ücreti ödenmelidir. Portekiz’de ikametin üçüncü yılının sonunda, birincisine benzer şekilde yenileme süreci tekrarlanır. Başvuru sahibi 5 yıllık oturum süresini tamamladığında, Portekiz'de kalıcı oturma iznine sahip olabilirler.

Portekiz Golden Visa Başvurusu için Uygunluk Kriterleri

Başvuru sahibi, programa başvurmak için 18 yaşından büyük olmayan AB / AEA vatandaşı olmak zorunda olup, program çeşitli yatırım seçenekleri sunmaktadır. Program için asgari yatırım tutarı 30 yaşından büyük ve restorasyona ihtiyacı olan 350.000 Euro'dur.

Portekiz Golden Visa’ya Nasıl Başvurulur?

Yatırımcı, ön kayıt işlemlerini çevrimiçi olarak Portekiz Göçmenlik ve Sınır Dairesi'nin (SEF) web sitesinde yapabilir. Başvuru sahibi, usulüne uygun olarak atanmış bir yasal temsilci ile çalışmayı seçerse, temsilciden, başvuru sahibi tarafından onaylanmış bir vekaletname vermesi gerekir. Üçüncü seçenek programa Bölgesel Müdürlükten şahsen başvurmaktır.

Portekiz Golden Visa için Hangi Belgeler Gereklidir?

Pasaport fotokopisi

Portekiz Uçuşlarını gösteren belge

Sabıka kaydının onaylanmış kopyası

Sağlık sigortasını kanıtlayan belge

Portekiz Golden Visa ücretlerinin alınması

İşlem Ücretleri Nelerdir?

Başvuru ücreti: 520.40 €

Oturma İzninin ilk yayınlama ücreti: 5,202,60 €

Vize yenileme ücreti: 2.601.30 €

Belgelerin Teslimi

Gerekli tüm belgeler toplandıktan ve ücretler ödendikten sonra, SEF başvuruyu inceler. Başvuru sahibinin birebir mülakatta girmesi gerekmektedir. Birkaç ay sonra, SEF oturma iznini yayınlar ve başvuru sahipleri oturma kartlarını teslim alır.

Vizelerin Yenilenmesi

Portekiz Golden Visa sahipleri oturma izinlerini birinci, üçüncü ve beşinci yılların sonunda yenilemeleri gerekir.

Birinci yılın sonunda golden visa sahipleri, vizelerini yenilemek için bazı belgeleri tekrardan teslim ederler. Biyometrik veriler ve sabıka kayıtları güncellenerek teslim edilir. İşlemlerin sonucunda yatırımcılar oturma izinlerini iki yıl daha uzatmış olurlar.

Üçüncü yılın sonuna kadar geçerli olan oturma izni süresinde başvuru sahipleri yılda 14 gün zorunlu oturum süresini tamamlamaları gerekir. Yenileme sürecinde aynı prosedür izlenir ve tekrar iki yıllık bir süre için vize yenilemesi gerçekleşir.

Beşinci yılın sonunda başvuru sahipleri kalıcı oturma izni başvurusunda bulunmaya hak kazanırlar.

Portekiz'de Vergilendirme

Portekiz Golden Visa yatırımcılarının vergi mükellefi olma zorunlulukları yoktur. Vergi mükellefi ve ikamet sahibi olmak birbirinden farklı kavramlardır. Ancak, bu Portekiz'deki tüm vergileri muaf tutacağınız anlamına gelmez.

Öncelikle Portekiz’de ikamet sahibi olmak üzere gerçekleştirdiğiniz yatırım için bazı vergiler ödemek durumundasınız. Tam bir vergi mükellefi olmak için bireylerin bir yıl içinde Portekiz'de en az 183 gün geçirmeleri gerekir. Bu da zamanınız çoğunu Portekiz’de yasal bir oturum gerçekleştirerek geçirmeniz anlamına gelir.

Ayrıca, yatırımcılar ev sahibi olduğu sürece vergi ödemeye devam eder. Portekiz’in yeni non-habitual resident vergi şeması sayesinde tam bir vergi mükellefi olmak sizin için kazançlı olabilir. Bu programa bakmak ve sizin için uygun olup olmadığını görmek akıllıca bir seçenek gibi görünüyor.

Portekiz Golden Visa, Dışişleri Bakanlığına bağlı AICEP (Konsolosluk İşleri ve Portekiz Ticaret ve Yatırım Ajansı) aracılığıyla sunulmaktadır. Başvuru sahipleri için yatırım seçenekleri aşağıdaki gibi listelenmiştir.

-Başvuru sahipleri, 30 yaşından büyük veya renove edilmek üzere belirlenmiş kentsel dönüşüm alanlarında bulunan mülkler için 350.000 € veya üzerinde bir gayrimenkul yatırımında bulunabilirler.

-Başvuru sahipleri araştırma faaliyetlerine en az 350.000 € yatırım yapabilir.

- Başvuru sahipleri, sanat alanında veya ulusal miras projelerinin geliştirilmesi veya yenilenmesinde en az 250.000 € değerinde yatırımda bulunabilir.

- Başvuru sahipleri, yatırım fonlarına en az 500.000 € yatırım yapabilirler.

Portekiz, günümüzde gayrimenkul yatırımı alanında Avrupa'da çok önemli bir konumdadır. Özellikle yabancı yatırımcılara sağlanan vergi avantajları, Portekiz'i eşsiz kılıyor. Yatırımcılar Golden Visa programı ile hem karlı bir yatırım yapmış, hem de gelişmiş bir Avrupa ülkesinde yaşama fırsatı elde ediyorlar. Küresel endekslere göre Portekiz'in yatırım yoluyla oturma izni programı, piyasadaki en iyi programlardan biri. Portekiz, yabancılara olan arkadaşça tutumuyla ve uygun hayat koşullarıyla pek çok yatırımcıyı etkiliyor. Gayrimenkul yatırımı alanında her sene kendini daha çok geliştiren Portekiz'e dünyanın her tarafından talep var.En çok yatırım gerçekleştiren ülkeler arasında Çin, Brezilya, Türkiye, Güney Afrika ve Rusya bulunuyor. Son dönemde artış gösteren Hong Kong'lu yatırımcıların ilgisi de yoğun. Program 2012'de yürürlüğe girdiğinden beri Portekiz'e pek çok yatırım gerçekleştişti ve görünen o ki yatırımlar önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. Program pek çok yatırım seçeneği sunsa da en çok tercih edilen yatırım türü gayrimenkul oluyor. Portekiz gayrimenkul sektöründe son dönemde görülen gelişmeler büyük kısmı Golden Visa programının başarısıyla değerlendirilebilir. Portekiz ileride yatırım seçenekleri çeşitlendirmeyi de düşünebilir. Portekiz'de oturum iznine sahip olmak aynı zamanda Avrupa'nın da kapılarını açıyor. Böylece, yatırımcılar nerdeyse AB Vatandaşının sahip olduğu prestije ve kolaylıklara sahip oluyor. Schengen Bölgesinde vizesiz seyahat hakkı yatırımcıların en çok ilgisini çeken özelliklerden bir tanesi. Tüm bunların yanında, gayrimenkul yatırımı güvenilir yatırımlar içerisinde yer alır. Yatırımcılar Portekiz'de yaşı 30 yıldan büyük olan binaları yenileyerek de Golden Visa başvurusunda bulunabiliyorlar. Eğer yatırımcılar yeterli koşulları sağlarsa Portekiz vatandaşı olabiliyorlar. Portekiz vatandaşı olan yatırımcılar Avrupa Birliği'ne üye bir Akdeniz ülkesinin vatandaşı olurlar. Portekiz sıcak bir iklime sahip gelişmiş bir ülkedir. Lizbon günümüzde pek çok teknoloji firmasına ev sahipliği eden popüler bir şehirdir.