Malta
YATIRIM YOLUYLA OTURMA İZNİ

  • MİNİMUM YATIRIM MİKTARI
    30,000 €
    250,000 €
  • MİNİMUM OTURUM ŞARTI
    YOK

PROGRAM AVANTAJLARI

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

Aile Birleşmesi

Eşinizi ve çocuklarınızı programa dahil edin

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

Vergi Avantajı

Başvuru sahibi servet vergisinden, belediye vergilerinden ve damga vergisinden muaftır

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

Geniş Aile Kapsamı

Kendi ebeveynlerinizi ve eşinizin ebeveynlerini programa dahil edin

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

Avrupa Birliği Üyesi

Avrupa Birliği içerisinde seyahat özgürlüğüne sahip olma şansı

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

Tam Oturum Hakkı

Malta'da oturma, yerleşme ve süresiz kalma hakkı

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

Sınırsız Yenileme

Oturma iznini 5 yıllık periyotlarla sınırsız yenileme hakkı

YATIRIM SEÇENEKLERİ

Başvuru sahibi zorunlu yatırım kriterleri karşılamalı ve yatırım seçeneklerinden birini seçmelidir.

UYGUNLUK KRİTERLERİ

  • Malta Hükümetine 30,000 € değerinde bağışta bulunma (ebeveynler için 5.000 € ek ücret) ve,
  • 5 yıl muhafaza etme şartıyla 250,000€ değerinde devlet tahvili alma

YATIRIM SEÇENEKLERİ

  • 5 yıl muhafaza etme şartıyla 320.000 € (Gozo / Güney Malta’da 270.000 €) gayrimenkul satın alımı veya
  • Yıllık minimum 12,000 € (Gozo / Güney Malta’da 10.000 €) değerinde bir konut için 5 yıllık kira anlaşması imzalanması

   YATIRIM YOLUYLA VATANDAŞLIK İSTATİSTİKLERİ
       2014 – 2017

  • TOPLAM YATIRIM
    1.462.623.694 €
  • TOPLAM
    738
    Yatırım yoluyla Vatandaşlık başvurusu
  • TOPLAM
    2101
    aile üyesine oturum izni

ZAMAN ÇİZELGESİ VE ADIMLAR

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni Programı Süreci

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni
BROŞÜRÜ İNDİRİN

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni Programı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

MALTA İÇİN VİZESİZ ÜLKELER

Malta vatandaşları 163 ülkeye vizesiz erişim hakkına sahip
NEDEN MALTA

# 2 en güvenli ülke
Dünya Risk Raporu 2016

140 ülke içinde # 36 
Küresel Rekabet Endeksi 2018

149 ülke içinde #19
Legathum Refah Endeksi

 

ÜLKENİN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ

NÜFUS
460.297

 

GSMH
12.54 trilyon $

 

TOPLAM ALAN
316 km²

 

BAŞKENT
Valletta

 

SAAT DİLİMİ
GMT+1

TÜM OFİSLERİMİZ

Avrupaya yayılmış ofislerimiz aracılığıyla küresel erişimimiz ve yerel uzmanlığımızdan faydalanın.

BİZİ ARAYIN

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

+351 96 856 3232

EMAIL US

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

LONDRA

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

1 Fore Street Avenue, EC2Y 9DT
Londra / İngiltere

 

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

LİZBON

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

Avenida da Liberdade, 110, 1269-046
Lizbon / Portekiz

 

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

ATİNA

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

Karneadou 4, 106 75
Atina / Yunanistan

 

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

İSTANBUL

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

Büyükdere Caddesi 207/41, Levent
İstanbul / Türkiye

 

Malta Yatırım yoluyla Oturma İzni

BİZE ULAŞIN

Vatandaşlık/ oturma izni programları ile ilgili sorularınız için bize ulaşın.

Devam butonuna bastığınızda formunuz kaydedilecektir. Size en kısa zamanda dönüş sağlamak için doğru iletişim bilgilerini vermeniz önemlidir.*

Ücretsiz Broşür & Danışmanlık

Malta Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programı, Avrupa’da vatandaşlık elde etmek için çeşitli yatırım seçenekleri sunmaktadır. Programın ilk aşamada Ulusal ve Sosyal Kalkınma Fonuna 650.000 Euro katkıda bulunmayı ve 5 yıl sürdürülmesi şartıyla 150.000 Euro devlet tahvili almayı zorunlu tutuyor. Uygunluk kriterlerini karşıladıktan sonra, yatırımcılar iki yatırım seçeneklerinden birini seçebiliyorlar Bunlardan ilki en az 350.000 Euro değerinde bir gayrimenkul satın almak. Diğeri ise en az 16.000 Euro değerinde bir konut için kira sözleşmesi imzalamak. Her iki söz konusu yatırım seçeneğinin en az 5 yıl sürdürülmesi gerekiyor.

Malta Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programının başvuru sahiplerine sunduğu birçok avantaj bulunur. Başvuru sahibi programa aile üyelerini (eş ve 26 yaşın altındaki aileye bağlı çocuklar) dahil edebilir. Ek olarak, başvuru sahibinin 55 yaşının üstündeki ebeveynleri de geniş aile kapsamında programı dahil edilebilir. Malta Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı kapsamında yatırımcılar Malta vatandaşlığı elde ettikten sonra Malta’da ikamet etmeleri gerekemez. Malta’dan alacağınız ikinci pasaport ile Avrupa birliği üyesi olmanın ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Malta vatandaşlığı yatırımcılara ve ailelerine Avrupa’da serbestçe yaşama, çalışma, seyahat etme ve eğitim görme fırsatı tanır. Avrupa Birliği pasaportu ile Schengen ülkeleri dahil olmak üzere 162 ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz. Yatırımlar ve aileleri, eğitim, sağlık ve çocuk bakımı hizmetleri gibi Malta kamusal hizmetlerine kolayca erişebilir ve onlardan yararlanabilir.

Malta Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı başvurucu süreci yatırımcının kişisel kriterlerini belirlemekle başlar. Başvuru sahipleri kendini yasal süreç boyunca temsil edecekleri bir profesyonel ile çalışmayı tercih edebilirler. Başvuru sahipleri ve aileleri, biyometrik verilerini teslim etmek için Malta'yı ziyaret etmek zorundadır. Oturum İzni başvurusu online bir şekilde biyometrik verilerle birlikte yapılabilir. Vatandaşlık başvuru için öncelikle zorunlu tutulan tüm form ve belgeleri toplanması gerekir. Bu belgeler teslim edilmeden önce noter tarafından tasdiklenmiş ve tercüme edilmiş olmalıdır. Belgeler tamamlandıktan sonra, gerekli birime teslim edilir. Belgeler değerlendirilir ve due diligence süreci başlar. İlgili makamların tüm belgeleri doğrulaması durumunda onay mektubu yatırımcıya ulaşır. Başvuru sahiplerinin Ulusal ve Sosyal Kalkınma Fonuna gerekli bağışı tamamlamaları gerekmektedir. Ardından, başvuru sahibinin yatırım tercihine göre, bir mülk edindiğine veya kira anlaşması imzaladığına dair bir kanıtı sunmalıdır. Yatırım tamamlandığında, başvuru sahibi vatandaşlığa kabul belgesini ve ikinci pasaportunu alabilir.

Malta Bireysel Yatırımcı Programına Nasıl Başvurulur?

Yatırımcı, Form K olarak tanımlanan oturma izni başvurusunda bulunur. Başvuru ücreti 5.000 Eurodur. Her programa dahil edilen her aday için, 1000 € ek ücret ödenmesi gerekmektedir. Program iki gayrimenkul yatırım seçeneği sunar; biri gayrimenkul satın alımı, diğeri ise konut mülkünün kiraya verilmesi. Başvuru sürecinin bu esnasında başvuru sahibi tarafından yapılan gayrimenkul yatırımının, program tarafından şart koşulan miktarı sağlama zorunluluğu yoktur. Gayrimenkul yatırımı gerçekleştikten sonra oturma izni verilir.

Başvuru sahibi, IIP Başvuru Paketini tamamlamak için durum tespitinden (Due Diligence) geçmelidir. Durum tespiti (Due Diligence) ücretlerinin yanında 5.0000 Euro tutarında geri ödemesiz bir depozito ve 200 Euro değerinde banka masraflarının ödenmesi gerekir.

Due Diligence Ücretleri

Başvuru sahibi - 7.500 €

Eş - 5.000 €

13 ile 17 yaş arası çocuklar - 3.000 €

18 - 27 yaş arası bekar çocuklar -  5.000 €

55 yaş ve üstü ebeveynler - 5.000 €

IIP Başvuru Paketi gönderilip tamamlandıktan sonra müşteri referans numarası atanır. Belgeler ilgili makamlarca değerlendirilir ve Onay Mektubu başvuru sahibi tarafından teslim alınır. Onay mektubu yatırımcıya ulaştıktan sonra 4 ay içinde Ulusal ve Sosyal Kalkınma Fonuna önemli miktarda katkıda bulunması gerekir. Ayrıca, programın zorunlu tuttuğu diğer yatırım şartları da 4 ay içinde tamamlanmalıdır.

Gayrimenkul Yatırım Seçenekleri

Başvuru sahipleri iki seçenek arasında seçim yapmalıdır.

Gayrimenkul Satın Alımı

En az 350.000 € değerinde bir mülk satın alımı gerçekleşmelidir.. Yatırım en az 5 yıl sürdürülmelidir.

Gayrimenkul Kiralama

Yıllık en az 16.000 € 'luk bir mülk için kira anlaşması imzalanmalıdır. Yatırım en az 5 yıl sürdürülmelidir.

Malta Pasaportu Sahibi Olmak

Bu adımlar başarıyla tamamlandığında yatırımcı 12 aylık ikametgah elde etmiş olur. Yatırımcı, programa dahil her aday için 500 € olmak üzere pasaport ücretini ödemek zorundadır.

Malta Bireysel Yatırımcı Programı başvuru sürecinin tamamlanması yaklaşık 12 ay sürer.