İspanya
GOLDEN VISA PROGRAMI

  • MİNİMUM YATIRIM MİKTARI
    500,000 €
  • OTURUM İZNİ KABUL SÜRESİ
    1-2 ay
    DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLİR
  • MİNİMUM OTURUM ŞARTI
    1 giriş
    HER YIL İÇİN

PROGRAM AVANTAJLARI

Aile Birleşmesi

Eşinizi ve 18 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edin

Düşük Oturum Şartı

Her oturum periyodu için İspanya’ya bir kere giriş şartı

Kamusal Hizmetlere Erişim

İspanya sağlık ve eğitim sistemlerinden faydalanma olasılığı

Avrupa Birliği Üyesi

İspanya'da yaşama, çalışma ve Avrupa Birliği içerisinde seyahat özgürlüğüne sahip olma şansı

Vizesiz Seyahat

165 ülkeye

Çifte Vergilendirme Anlaşması

İspanya dışındaki ülkelerden elde edilen gelirler vergiye tabi değildir

YATIRIM SEÇENEKLERİ

GAYRİMENKUL SEÇENEKLERİ

  • 500,000 € değerinde gayrimenkul satın alımı

DİĞER SEÇENEKLER

  • İspanya kamu borcuna 2 milyon € yatırım
  • Ticari faaliyette bulunan şirketlerin hissesine 1 milyon € yatırım
  • Yatırım fonuna 1 milyon € yatırım
  • Mevduat hesabına 1 milyon € yatırım
  • İstihdam sağlayan, bölgeye sosyo-ekonomik ve bilimsel/teknolojik katkıda bulunan işletmenin kurulması

    GOLDEN VISA İSTATİSTİKLERİ
       2013 – 2017

  • TOPLAM YATIRIM
    3.026.040.000 €
  • TOPLAM
  • 3140
    Gayrimenkul yatırımı
  • Gayrimenkul edinimi ile yapılan yatırım
  • 2.332.570.000 €
  • Geçici gayrimenkul işletmesi projesi ile yapılan yatırım
  • 3.693.470.000

ZAMAN ÇİZELGESİ VE ADIMLAR

İspanya Golden Visa Süreci

BROŞÜRÜ İNDİRİN

İspanya Golden Visa Programı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

İSPANYA İÇİN VİZESİZ ÜLKELER

İspanya vatandaşları 165 ülkeye vizesiz erişim hakkına sahip
NEDEN İSPANYA

İspanyolca konuşan
405 milyon
tüketiciye ulaşma imkanı

 

Turizm ve Seyahatin GSMH’ya toplam katkısı
185 ülke içinde # 9

#7 en iyi SAĞLIK SİSTEMİ
Dünya Sağlık Örgütü

 

ÜLKENİN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ

NÜFUS
46,420,971

 

GSMH
1.313 trilyon $

 

TOPLAM ALAN
505,990 km²

 

BAŞKENT
Madrid

 

SAAT DİLİMİ
GMT+1

TÜM OFİSLERİMİZ

Avrupaya yayılmış ofislerimiz aracılığıyla küresel erişimimiz ve yerel uzmanlığımızdan faydalanın.

BİZİ ARAYIN

+351 308 812 570

EMAIL US

LONDRA

1 Fore Street Avenue, EC2Y 9DT
Londra / İngiltere

 

LİZBON

Avenida da Liberdade, 110, 1269-046
Lizbon / Portekiz

 

ATİNA

Karneadou 4, 106 75
Atina / Yunanistan

 

İSTANBUL

Büyükdere Caddesi 207/41, Levent
İstanbul / Türkiye

 

BİZE ULAŞIN

Vatandaşlık/ oturma izni programları ile ilgili sorularınız için bize ulaşın.

Devam butonuna bastığınızda formunuz kaydedilecektir. Size en kısa zamanda dönüş sağlamak için doğru iletişim bilgilerini vermeniz önemlidir.*

Free Brochure & Consultation

İspanya Golden Visa Programı ile yatırımcılar 500.000 Euro gayrimenkul satın alarak Avrupa’da kalıcı oturma izni sahibi olabilir. Golden Visa Programının sunduğu diğer yatırım seçenekleri arasında İspanya kamu borcuna 2 milyon Euro yatırım veya yatırım fonuna, mevduat hesabına, ticari şirket hisselerine 1 milyon Euro yatırım imkanları da bulunur. İspanya Altın Vize Programı ile başvuru sahipleri ailelerini de programa dahil edebilirler. Aile birleşmesi yatırımcının eşi ve 18 yaşının altındaki çocuğunu kapsar. Avrupa’da oturma izni elde eden yatırımcılar Avrupa Birliği standartlarındaki kamusal hizmetlerden faydalanabilir. İspanya pasaportu Schengen ülkeleri dahil olmak üzere 165 ülkeye vizesiz seyahat imkanı tanır. Ayrıca İspanya Golden Visa sahipleri Avrupa Birliği içerisinde serbest dolaşım hakkına sahip olur. Avrupa’da çalışma ve yaşama özgürlüğünü elde etmek için oturma izninizi Golden Visa programının şartlarını yerine getirmeniz gerekir. İspanya’da oturma iznine sahip olduktan sonra her yıl İspanya’ya en az 1 giriş yapma şartı bulunur.

İspanya Golden Visa başvuru süreci içerisinde başvuru sahipleri eğer gayrimenkul yatırımını tercih edecekler ise yatırım kriterlerini doğru belirlemeleri gerekir. İspanya’da ev satın almak için deneyimli gayrimenkul danışmanlarımızdan destek görebilirsiniz. Belirlenen gayrimenkul seçeneklerinin İspanya’yı ziyaret edip yerinde değerlendirilmesi danışmanlarımız tarafından tavsiye edilir. Gayrimenkulün rezervasyonu gerekli rezervasyon ücretinin transfer edilmesi ve sözleşmenin imzalanmasıyla gerçekleşir. İspanya’da banka hesabı açmak için İspanya kimlik vergi numarası yani NIE edinilmesi şarttır. Ardından yatırımcılar yasal süreçlerin yürütülmesi için bir temsilci atayabilirler. Senetli satış gerçekleştikten sonra tapu işlemleri ve satın alma sözleşmesinin imzalanır. Böylece İspanya’da ev sahibi olmuş olursunuz ve Golden Visa başvurusu için hazırlıklar başlar. Gerekli belgeler toplandıktan sonra başvuru sahibinin aile üyeleri İspanya’ya giderek biyometrik verilerini gerekli birimlere teslim eder. Oturum izninin kabul süresi değişkenlik göstermekle birlikte genellikle 1-2 ay sürer. Golden Visa başvurusunun onaylamasıyla birlikte yatırımcılar oturum kartlarını teslim alırlar. Oturum Kartlarının yenilenme zamanları birinci, üçüncü ve sekizinci yılların sonunda gerçekleşir. İspanya Golden Visa Programı 2013’te yürürlüğe girmiş ve halen devam etmekte olan yatırımcılar arasında oldukça popüler bir programdır. Yatırımcılar ve aileleri için kolay ve hızlı bir vize alma yöntemi sunar. İspanya vatandaşı olmak için 10 yıl boyunca her yıl en az 183 gün boyunca İspanya’da ikamet etmek gerekir.