Antigua&Barbuda
YATIRIM İLE VATANDAŞLIK

  • MİNİMUM YATIRIM MİKTARI
    100,000 $
  • VATANDAŞLIĞA GEÇİŞ SÜRESİ
    4-6 ay
  • MİNİMUM OTURUM ŞARTI
    5 gün
    5 YIL İÇİNDE

PROGRAM AVANTAJLARI

Aile Birleşmesi

Eşinizi ve 28 yaşının altındaki çocuklarınızı programa dahil edin

Çifte Vatandaşlık

Antigua&Barbuda çifte vatandaşlık imkanı sağlar

Geniş Aile Kapsamı

Kendi ebeveynlerinizi programa dahil edin

Hızlı Süreç

Pasaportunuz 6 aydan kısa bir sürede elde edin

Vizesiz Seyahat

132 ülkeye

Düşük Oturum Şartı

Program 5 yılda 5 gün oturum şartı bulundurur

Tam Vatandaşlık Hakkı

Vatandaşlık ve pasaport elde edin

Minimal Vergilendirme

Servet, veraset, dış gelir ve sermaye kazancı vergilerinden muaf olun

YATIRIM SEÇENEKLERİ

GAYRİMENKUL SEÇENEĞİ

  • 400,000$ değerinde gayrimenkul satın alımı

DİĞER SEÇENEKLER

  • Ulusal Kalkınma Fonuna 100,000$ değerinde bağış
  • İki ayrı başvuru sahibinin, her birinden 200,000$ yatırım ile ortak yatırım yapması
  • 1,500,000$ değerinde işletme yatırımı yapılması veya toplamı 5,000,000$ değerinde olmak üzere, her başvuru sahibi tarafından en az 400,000$ yatırım yapılması şartıyla toplu başvuru yapılması

    YATIRIM İLE VATANDAŞLIK İSTATİSTİKLERİ
       2013 – 2018

  • TOPLAM YATIRIM
    350.000.000 €*
  • 2322
    Toplam Verilen Pasaport Adeti
  • 1399
  • Toplam Yatırım ile Vatandaşlık Programı Başvurusu
  • *tahmini rakam

ZAMAN ÇİZELGESİ VE ADIMLAR

Antigua & Barbuda Yatırım ile Vatandaşlık Süreci

BROŞÜRÜ İNDİRİN

Antigua&Barbuda Yatırım ile Vatandaşlık Programı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

ANİTGUA&BARBUDA İÇİN VİZESİZ ÜLKELER

Antigua&Barbuda vatandaşları 132 ülkeye vizesiz erişim hakkına sahip
NEDEN ANTİGUA VE BARBUDA

Stratejik Havayolu Bağlantıları
Kuzey Amerika & Avrupa

Uluslararası Üyelik
Karayipler Topluluğu (CARICOM), İngiliz Milletler Topluluğu

 

ÜLKENİN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ

NÜFUS
102.012

 

GSMH
1.53 trilyon $

 

TOPLAM ALAN
440 km²

 

BAŞKENT
St.John’s

 

SAAT DİLİMİ
GMT-4

TÜM OFİSLERİMİZ

Avrupaya yayılmış ofislerimiz aracılığıyla küresel erişimimiz ve yerel uzmanlığımızdan faydalanın.

BİZİ ARAYIN

+351 308 812 570

EMAIL US

LONDRA

1 Fore Street Avenue, EC2Y 9DT
Londra / İngiltere

 

LİZBON

Avenida da Liberdade, 110, 1269-046
Lizbon / Portekiz

 

ATİNA

Karneadou 4, 106 75
Atina / Yunanistan

 

İSTANBUL

Büyükdere Caddesi 207/41, Levent
İstanbul / Türkiye

 

BİZE ULAŞIN

Vatandaşlık/ oturma izni programları ile ilgili sorularınız için bize ulaşın.

Devam butonuna bastığınızda formunuz kaydedilecektir. Size en kısa zamanda dönüş sağlamak için doğru iletişim bilgilerini vermeniz önemlidir.*

Free Brochure & Consultation

Antigua ve Barbuda Yatırım yoluyla Vatandaşlık programı, yatırımcılara Karayiplerde ikinci vatandaşlık imkânı sunar. Program kapsamında çeşitli yatırım seçenekleri bulunur. Yatırım seçenekleri arasında en çok tercih edilen, Ulusal Kalkınma Fonu’na 100.000 Dolarlık bağıştır. Başvuru sahibi en az 400.000 Dolar değerinde bir gayrimenkule yatırım yapabilir. Diğer seçenekler arasında, devlet tarafından onaylanmış işletmelere yatırım veya her iki başvuru sahibinin minimum 200.000 Dolar katkıda bulunarak gerçekleştireceği ortak bir yatırım da vardır.

Antigua ve Barbuda Yatırım yoluyla Vatandaşlık programı 2013 yılında yürürlüğe girdiğinden beri yatırımcılara 2322'den fazla pasaport çıkardı. Antigua ve Barbuda, ikinci pasaport elde etmenin en ucuz ve en kolay yollarından biridir. Antigua ve Barbuda Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programının avantajları nelerdir? Program zorunlu tuttuğu ikamet süresi oldukça düşüktür. Yatırımcıların vatandaşlık haklarını koruyabilmeleri için 5 yılda toplam sadece 5 gün boyunca Antigua ve Barbuda'da kalmaları gerekiyor.

Antigua ve Barbuda çifte vatandaşlığa izin verir. Ek bir pasaporta sahip olup uluslararası düzeyde erişimini artırmak isteyen adaylar, ülkenin sunduğu vizesiz seyahat fırsatlarından yararlanabilirler. Antigua ve Barbuda pasaportu 132 ülkeye vizesiz seyahat imkânı sağlar. Asıl başvuru sahibi programa eşini, 28 yaşın altındaki çocuklarını ve 58 yaş üstü ebeveynlerini dahil edebilir. Antigua ve Barbuda ikinci vatandaşlık programına başvuran adaylar pasaportlarını 4-6 ay içinde alabilirler. Yatırımcılar ayrıca Antigua ve Barbuda'daki vergi avantajlarından da yararlanabilirler. Antigua ve Barbuda sakinleri, servet, veraset, dış gelir ve sermaye kazancı vergisine tabi değildir.

Antigua ve Barbuda Yatırım yoluyla Vatandaşlık programına başvurmak yatırımcıların için önce Yetkili Temsilciyle iletişime geçmeleri gerekir. Yetkili Temsilcisi yatırımcıya vatandaşlık başvurusu boyunca yardımcı olmak için başvuru sahibi tarafından atanır. Başvuru sahibi, Yatırım yoluyla Vatandaşlık Birimi teslim etmek için gerekli olan tüm resmi form ve belgeleri toplar. Formlar ve belgelerin teslim edilmeden önce noter tarafından tasdiklenmiş ve tercüme edilmiş olması gerekir. Belgeler due diligence işlemlerine tabi tutulur ve değerlendirmeye alınır. Tüm belgeler ilgili makamlar tarafından onaylandıktan sonra, yatırımcılar Yetkili Temsilcileri aracılığıyla onay mektuplarını teslim alırlar. Yatırımcılar, Ekonomik Çeşitlendirme Fonuna gerçekleştirecekleri bağışı tamamlandıktan sonra Antigua ve Barbuda pasaportlarını elde eder ve tüm bu süreç 6 aydan kısa bir sürede tamamlanır.